Energetische Therapie

Alles is energie! Het menselijke lichaam, de natuur, de dieren, de huizen, de tafel waar je aan werkt, de stoel waar je op zit. Maar ook de muziek waar je naar luistert, de voedingsmiddelen die je tot je neemt, het contact dat je maakt, de aanraking van anderen, de lucht die je inademt, het water in de zee en het vuur in de haard. Dingen die je weet en denkt. Alles wat waarneembaar is, maar ook alles wat niet waarneembaar is. Alles is energie en alles heeft een andere eigen samenstelling, een eigen frequentie, een eigen vorm of patroon.

Wanneer nu een stukje van het energieveld in je - of om je heen - verstoord is, kunnen zich problemen voordoen. Door energetische therapie kunnen de energievelden of energiebanen in evenwicht worden gebracht, waardoor je weer beter gaat functioneren.

Energetische therapie is een manier van werken, die gebruik maakt van het energiesysteem in en om de mens. Vanuit een holistische (allesomvattende) visie kun je zeggen dat de mens bestaat uit een fysiek deel, een emotioneel deel, een mentaal deel, een energetisch deel en een spiritueel deel.

Wanneer één deel uit balans is, heeft dit effect op de andere delen.
Door een beroep te doen op het zelfhelende vermogen ben je in staat jezelf te helen. Je neemt als het ware het heft (weer) in eigen handen en wordt de 'chauffeur' van je eigen 'voertuig'.

Je maakt contact met jouw diepere lagen, jouw Ziel, jouw Geest, jouw Hogere Zelf en met de fijnstoffelijke wereld om je heen. Het waarnemingsvermogen breidt zich uit en verdiept zich. Je bent door de energetische therapie, beter in staat verstoringen eerder op te merken, jezelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf en jezelf te genezen.

decorative image of the section

Energetische of Chakra koorden

Chakrakoorden zijn energetische verbindingen tussen twee of meerdere mensen.

Iedere keer wanneer je in aanraking komt met iemand, tijdens een korte ontmoeting of in een intieme relatie, vormen zich energiekoorden via de chakra`s.

Chakrakoorden ontstaan tussen ouders, kinderen, geliefden, vrienden, collega’s etc. Deze chakrakoorden kunnen voor problemen in jouw dagelijks leven zorgen wanneer een persoon niet op een goede manier met jou verbonden is. De negatieve energie die dit oplevert, kun je oppakken met als resultaat dat je uit balans raakt. Deze onbalans heeft eigenlijk altijd effect op jouw zijn en doen.

Koorden kunnen negatief zijn en kunnen gevormd worden van ziel tot ziel, van geest tot geest of van lichaam tot lichaam tijdens ons bestaan tijdens vorige levens of in dit leven. Ze kunnen ons direct of indirect beïnvloeden en kunnen schadelijk zijn voor onze gezondheid. De koorden kunnen blokkades veroorzaken in ons energiesysteem waardoor ze het energiesysteem vervuilen. Met hoofdpijn, vermoeidheid, lichamelijke klachten als gevolg. Er zijn ook koorden die niet (meer) gezond zijn en die geen enkel positief doel (meer) hebben. Dit soort koorden zuigt je leeg of beïnvloedt je op een andere manier.

Wist je dat moeilijke verbindingen bijvoorbeeld kunnen ontstaan door zware zwangerschappen, een bevalling of in het kraambed. Dit soort moeilijke verbindingen zorgen ervoor dat de hechting niet goed verloopt, met alle gevolgen van dien…

Vaak worden koorden aan je vastgemaakt zonder dat je daar bewust of onbewust toestemming voor geeft. Wanneer bij disbalans blijkt dat je inderdaad last hebt van energetische verbindingen die niet (meer) goed voor je zijn, kun je besluiten deze verbindingen (liefdevol) te verbreken.

Het is ook mogelijk om bij onbalans, de betreffende verbinding niet te verbreken maar te verplaatsen, naar een goede plek in je hart. Dit passen we vaak toe wanneer het om een negatief koord gaat tussen ouder en kind.

De dood van een persoon in je omgeving kan ook voor energetische disbalans in jouw chakrakoorden zorgen. Wanneer de verbinding na het overgaan van de betreffende persoon zeer intens blijft, bijvoorbeeld door schuldgevoel, is het mogelijk dat juiste deze intensiteit ervoor zorgt dat je nauwelijks verder kunt. Ook dan is het losmaken, veranderen of verwijderen van de energetische koorden bevrijdend en helend. Na een Chakrakoord-sessie voel je je beter waardoor je weer kunt functioneren zoals je dat graag wilt.