decorative image of the section

Hypnose

Wat is hypnose? Hypnose is een natuurlijke staat van bewustzijn waarin je compleet ontspannen maar tegelijkertijd heel erg geconcentreerd bent. Wanneer je in deze staat bent, kun je heel makkelijk contact maken met je onderbewuste. Het onderbewuste is verantwoordelijk voor heel veel processen in je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan je bloedsomloop en je spijsvertering. Maar ook aan het ervaren emoties en het ontstaan van gedachten. Dit gebeurt allemaal zonder dat je je er direct bewust van bent. Het bijzondere is echter dat al deze processen waarvan we ons dus niet bewust zijn wel een bepalende invloed hebben op onze bewuste processen, op ons dagelijkse doen en laten en op onze reacties en gedrag. Een voorbeeld: het besef dat vuur heet is, is in het onderbewustzijn als ervaring opgeslagen. Het zorgt ervoor dat je in andere situaties met vuur, op veilige afstand van de vlammen blijft. Op deze manier bescherm je jezelf. Zou het onderbewuste zijn werk niet doen, dan zou je elke keer opnieuw moeten ervaren dat vuur heet is.

Het onderbewuste als opslagplaats

Het onderbewustzijn is de opslagplaats van alle herinneringen en gevoelens uit het verleden. Ook alle emoties en gevoelens en herinneringen die het ogenschijnlijk helemaal niet waard zijn om opgeslagen te worden omdat het bewuste ze als onschuldig en onbelangrijk ervaart. Alles. Ook de minder leuke dingen. Ondanks dat ze door ons bewuste als onschuldig geclassificeerd worden, kunnen ze van grote invloed zijn op ons leven.

Het veranderen van gedrag

Het onbewuste is ook het niveau waarop we ons gedrag kunnen veranderen. Juist omdat veel gedrag voortkomt uit ervaringen opgedaan in het verleden. En daar komt de kracht van hypnose om de hoek kijken. Hypnose maakt het mogelijk om een emotie die samenhangt met een gebeurtenis uit het verleden, te veranderen. De gebeurtenis blijft natuurlijk gewoon in stand. Daar valt niets meer aan te veranderen, maar aan de emotie die ermee gepaard gaat, daar is wel wat aan te veranderen. Wanneer je weet dat dat mogelijk is, weet je ook dat hypnose jouw leven op de beste mogelijke manier kan veranderen.

De kracht van hypnose

Heb je patronen die je wilt veranderen of wil je meer zelfvertrouwen? Wil je stoppen met roken en gewoon weer de niet-roker worden die je ooit was? Heb je last van examenvrees? Bepalen faalangst of fobieën jouw leven? Wil je meer sporten en minder snoepen?

De keuze is aan jou! Alles is te verbeteren en te veranderen. In slechts een paar sessies zul je grote verschillen bemerken. Meestal zijn drie sessie voldoende om de verandering die jij wilt maken, door te voeren. In de eerste sessie zoeken we uit wat het ‘probleem’ is, maak je kennis met hypnose en ga ik je zelfvertrouwen een geweldige boost geven. De sessies die hierna volgen, gaan we naar de oorsprong van je gedrag waar we de emotie die ermee samenhangt veranderen.

Is je interesse gewekt? Laat het me weten dan maken we een afspraak.